ساخت فروشگاه اینترنتی به ویژه در اشکال سایت ها و اپلیکیشن های تحت وب، در حال حاضر از رایج ترین انواع راه اندازی یا توسعه فروشگاه محسوب می شود که به عنوان کاربران اینترنت فارسی، در بازار کار ایرانی هم شاهد این میزان گسترش فروشگاه های آنلاین هستیم. اما هنوز هم که هنوز است برخی از صاحبان کسب و کار و یا علاقمندان به راه اندازی برند فروشگاهی، با وجود دلایل متعدد قانع به چرایی سوددهی بالای این ساز و کار فروش نشده اند و یا به توضیحات جامع تر و شفاف تری برای سرمایه گذاری در این تصمیم دارند!
در این مطلب سعی داریم به 5 مورد از عمده ترین دلایل راه اندازی ساخت فروشگاه آنلاین اشاره کنیم و به بیان هرچه سریع تر، توضیح دهیم که چرا باید سریع اقدام به ساخت فروشگاه اینترنتی کنید. این دلایل عبارت خواهند بود از :
عدم وابستگی فروش به زمان و مکان در فروشگاه اینترنتی
سرمایه کم برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی
تحلیل آسان رفتار مشتریان و حجم بالای داده های ارزشمند در فروشگاه اینترنتی
ریسک سرمایه گذاری کم با راه اندازی فروشگاه اینترنتی
عدم محدودیت های خرید حضوری و گسترش دامنه مشتریان
فروشگاه اینترنتی به خودی خود ممکن است در پلتفرم های مختلف و به شیوه های متعدد راه اندازی شود و افراد، تعریف های متعددی از فروشگاه های اینترنتی داشته باشند. نوعی از آنلاین استورها که در ادامه برای بررسی دقیق تر مزایا به آن توجه داریم، سایت های فروشگاهی هستند.
اولین و شاید مهم ترین علتی که باید هرچه سریع تر فروشگاه اینترنتی خود را راه اندازی کنید، عدم وابستگی به زمان و جغرافیا در فروش است. با داشتن یک فروشگاه آنلاین، شب و روز و محدوده جغرافیایی که در آن سکونت دارید، کار می کنید یا… ، در نحوه و میزان فروش شما محدودیتی ایجاد نخواهند کرد. چرا که ساز و کار فروش در چنین پلتفرم هایی (مگر در موارد خاص و نیازمند به پشتیبانی) مشتری برای ثبت و نهایی سازی خرید نیازی به ارتباط با اشخاص (از جمله فروشنده، اپراتور یا…) ندارد و به تنهایی قادر خواهد بود در هر ساعتی از شبانه روز که تعیین می کنید، صفر تا صد مراحل خرید را به تنهایی و با موفقیت پشت سر بگذارد.
برای طراحی سایت فروشگاهی اختصاصی در وهله اول، تنها به سرمایه اندکی نیاز خواهید داشت که در مقایسه با مزایا و سود رسانی این نوع از کسب و کار، کاملا متناسب بنظر می رسد. البته باید در نظر داشته باشید میزان سرمایه مورد نیاز برای راه اندازی سایت فروشگاهی به عواملی هم بستگی دارد؛ از جمله مهم ترین این عوامل میتوانیم اشاره کنیم به اختصاصی بودن یا نبودن، میزان گستردگی صفحات وب سایت فروشگاه و شرکت یا طراحی و تیم برنامه نویسی که پروژه سایت خود را سفارش می دهید. اما اگر می خواهید یک فروشگاه در ابتدای کار با امکانات و قابلیت های اولیه و کافی راه اندازی کنید، جزو بهترین و البته به صرفه ترین انواع سرمایه گذاری خواهد بود که میتوانید تجربه کنید.
با تغییرات و گسترش هر روزه تکنولوژی و امکانات آنلاین، نیازهای مخاطبان شما که در بستر اینترنت هم به شکل روزمره فعال هستند تغییر می کند و انتظارات متفاوتی از طرف آنها نسبت به یک فروشگاه خوب ایجاد می شود. بنابراین نیاز خواهید داشت تا بطور مستمر از مخاطبان هدف و مشتریان بالقوه فروشگاه خود شناخت کسب کنید و این شناخت، با استفاده از داده های قابل دسترسی در فروشگاه های اینترنتی بسیار آسان تر از شیوه های سنتی فروش خواهد بود! با همکاری یک تیم طراحی و تحقیق UX و برنامه نویسان پروژه خود می توانید مطلع شوید مشتریان شما به چه ویژگی هایی در فروشگاه علاقمند هستند، از چه چیزهایی در پلتفرم شما خوششان نمی آید، چه مشخصه هایی را باید حذف کنید، کدام قابلیت ها را بهبود دهید و… .
راه اندازی فروشگاه اینترنتی و سرمایه گذاری برای ساخت و توسعه برند در این نوع نوع کسب و کار عمدتا ریسک بسیار ناچیزی برای شما خواهد داشت، خواه از نظر سرمایه گذاری از منابع انسانی و زمان مورد نیاز باشد، خواه صرف منابع مالی. در موارد بدبینانه و گاهی بطور طبیعی در بعضی اصناف کاری، ممکن است در اوایل راه اندازی فروشگاه اینترنتی فروش شما به میزان ایده آل نرسیده باشد که در طول زمان، این مسئله هم با کسب شناخت بیشتر از مشتریان و شناسایی رقبا برطرف خواهد شد. برای کاهش هرچه بیشتر ریسک های احتمالی، توصیه میکنیم ابعاد وبسایت فروشگاهی را به صورت کافی و با گستردگی کمتر در نظر بگیرید تا به مرور زمان بتوانید از طریق کدنویسی اختصاصی فروشگاه اینترنتی را توسعه دهید.
در فروشگاه های غیرآنلاین (حضوری) علاوه بر محدودیت هایی که زمان و جغرافیا برای مشتریان ایجاد می کند، محدودیت هایی نیز برای صاحب کسب و کار و برند فروشگاه ایجاد می شود. از جمله مهم ترین این محدودیت ها می توانیم به تنوع و تعدد محصولاتی اشاره کرد که میتوانید در آن واحد به چند مشتری داخل فروشگاه نمایش دهید. فروشگاه حضوری شما هرچقدر هم بزرگ باشد و از نظر نگهداری محصولات مشکلی نداشته باشید، باز هم برای نمایش آنها و پاسخگویی همزمان به مشتریان نیاز خواهید داشت تا تعدادی فروشنده استخدام کنید. همه این موارد هزینه بر خواهند بود در حالی که در فروشگاه های اینترنتی، هیچکدام از این موارد مشکل ساز نخواهند بود. پیشنهاد می کنیم پس از شروع کار و در اوایل راه اندازی فروشگاه، از بهترین سرویس های تبلیغات کلیکی برای افزایش فروش سایت هم بهره بگیرید.
در پایان توصیه می کنیم در انتخاب شرکت، برنامه نویس و یا تیم توسعه ای که ساخت سایت را به آن می سپارید، کاملا دقیق شوید و توجه داشته باشید که قیمت های بسیار پایین و یا تعرفه های بالا لزوما به معنای کیفیت و تعهد قابل اطمینان نیستند. پیش از انتخاب، در رابطه با بهترین شرکت های طراحی سایت فروشگاهی و ساخت فروشگاه های اینترنتی پرس و جو و از منابع معتبر تحقیق کنید.