طراحی اپ موبایل از آن دسته ایده های راه اندازی کسب و کار است که برای شروع، نیاز به سرمایه اولیه خوبی دارد و عموما نمیتوانید به مرور و با کسب درآمد از ایده، اقدام به ساخت و طراحی اپلیکیشن نمایید. بنابراین اگر قصد راه اندازی کسب و کار از طریق ساخت اپلیکیشن موبایل دارید و از هزینه مورد نیاز برای سرمایه گذاری در این حیطه نیز مطلع اید، از طرفی در حال حاضر مقدار سرمایه را در اختیار ندارید پیشنهاد میکنیم با با مطالعه راهکارهای ارائه شده در این مقاله، بهترین روش را برای راه اندازی استارتاپ و توسعه ایده های خود انتخاب کنید.
همیشه بهترین ایده ها در دسترس ترین آنها نیست! ایده ای که در سر دارید ممکن است بسیار موفق، مفید و پولساز باشد. بنابراین نباید اجازه دهید عدم وجود سرمایه مورد نیاز فعلی مانع از اجرای آن شود. برخی از راهکار های ارائه شده در ادامه مطلب، از جمله روش هایی هستند که در طول سالها افراد برای شروع کسب و کار از آنها نتایج خوبی دریافت کرده اند اما برخی دیگر جزو راهکارهای نوین به حساب می آیند. برای مطالعه این شیوه های کاربردی جذب سرمایه به منظور توسعه اپلیکیشن موبایل در ادامه همراه باشید.
در شرایط موجود پیش از هرچیز، خانواده، دوستان و اطرافیان و حتی همکاران خود را در اولویت پیشنهاد سرمایه گذاری قرار دهید. در بسیاری موارد و برحسب تجارب، بهره گیری از سرمایه نزدیکان می توانند مطمئن ترین، در دسترس ترین و البته سریع ترین روش برای شروع راه اندازی یک استارتاپ باشد. عموما این سرمایه در ابعادی تعیین میشود که صرفا برای آغاز مراحل ابتدایی اعم از انجام تحقیقات و ایجاد نمونه اولیه یا پروتوتایپ برای ارائه به سرمایه گذاران بالقوه کافی است، اما در هر صورت بهتر است از آن استفاده کنید و منتظر فرصت های استثنایی نباشید! در این خصوص نکته ای که پیشنهاد میکنیم در نظر بگیرید، انجام قرارهای رسمی مابین طرفین است تا کار با اطمینان بهتری برای صاحبان ایده و افراد صاحب امتیاز آغاز شود.
در حال حاضر در کشور نهاد ها و ارگان هایی هستند که به حمایت از طرح های کسب و کار، پژوهشی و ایده های برتر میپردازند. با جستجو در رابطه با شرایط هر یک، میتوانید به نهاد مربوطه مراجعه و متناسب با نیازهای کسب و کار برای دریافت پشتیبانی اقدام کنید. از جمله برجسته ترین آنها میتوان به این موارد اشاره کرد :
معاونت پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
بنیاد ملی نخبگان
پارکهای علم و فناوری کشور
دفتر همکاری های فناوری ریاست جمهوری
صندوقها؛ اعم از صندوق حمایت از پژوهشگران کشور و صندوقهای پژوهش و فناوری غیردولتی
بانکها؛ اعم از توسعه صنعت و معدن و صادرات
طرح های ملی؛ اعم از کاراد، توسعه کارآفرینی و طرح ساماندهی ایده های جوان
و…
هرساله در کشور رویداد ها و همایش های متعددی با تمرکز بر توسعه فعالیت ها و بهبود ارتباطات جامعه استارتاپی برگزار می شوند. در این رویدادها ممکن است داخلی و یا بین المللی باشند که حضور در هرکدام از آنها، فرصت های کم نظیری برای دانشجویان و جوانان علاقمند ایجاد میکند. در برخی موارد فرشتگان سرمایه گذار، صندوق های سرمایه گذاری خطرپذیر و افراد تاثیرگذار حوزه استارتاپ کشوری و منطقه ای حضور دارند. با در نظر گرفتن چنین مزایای عمده ای، اگر صاحب ایده توسعه فناوری و ساخت اپلیکیشن موبایل هستید بطور قطع پیشنهاد میکنیم این رویدادها را از دست ندهید. از جمله برجسته ترین آنها می توان اشاره کرد به رویداد استارتاپی هاکا، وایزآپ و ایده بازار دانشگاه امیرکبیر.
اپلیکیشن ها و شبکه های اجتماعی خوبی با تمرکز بر کسب و کار، حرفه و استارتاپ شکل گرفته است که نمونه کاملا موفق و شناخته شده آن میتوان به لینکدین اشاره کرد. نکته ای که توجه به آن ضرورت دارد، این است که جامعه هدف خود را هم در میان کاربران پلتفرمی که قصد معرفی خود را دارید، باید در نظر بگیرید. به این معنا که میدانید کاربران ایرانی در اپلیکیشن اینستاگرام حضور فعال دارند تا تامبلر ( Tumblr ). از طرفی لینکدین میتواند جامعه مخاطبان هدفمندتری برای جذب سرمایه ساخت اپلیکیشن موبایل حرفه ای در اختیار شما قرار دهد. در نتیجه اولویت توجه و تمرکز فعالیت شما میتواند به ترتیب لینکدین > اینستاگرام > و سایر برنامه ها باشد.
دریافت وام استارتاپی آخرین پیشنهاد ما برای جذب سرمایه ساخت اپلیکیشن است. دریافت وام بطور کلی تعهد بالایی برای افراد دارای ایده و یا جوانان علاقمند به راه اندازی کسب و کار ایجاد میکند. زمانی که برای آغاز استارتاپ نیاز به سرمایه اولیه دارید، قطعا در شرایط فعلی از پشتوانه مالی اضطراری خود مطمئن نیستید. با در نظر گرفتن این واقعیت که بسیاری از ایده های استارتاپی در همان مراحل ابتدایی به علل متعدد محکوم به شکست می شوند، دریافت وام و ارائه تعهدات پرداختی سنگین کار عاقلانه ای نیست و در صورت عدم تجربه کافی، ریسک هولناکی ایجاد میکند. البته باید اشاره کنیم که وام های استارتاپی عموما از شرایط مناسب تری نسبت به وام های عادی برخوردارند، به عنوان مثال با دوره تنفس و سود پایین عرضه میشوند اما در هر صورت با خطر عدم دریافت نتیجه از ایده ساخت اپلیکیشن روبرو هستید و در برابر وام خود، متعهد!
اگر به طراحی وبسایت حرفه ای برای راه اندازی کسب و کار فکر می کنید، باید بگوییم راهکارهای ارائه شده در این مطلب برای توسعه پلتفرم های مبتنی بر وب نیز کاربرد دارند. در صورتیکه که ایده استارتاپ شما ساخت اپلیکیشن را ایجاب نمیکند، از طرفی سرمایه اولیه کافی را برای توسعه نرم افزار موبایل در اختیار ندارید، ایجاد وبسایت میتواند راهکار بسیار مناسب تری در آغاز کار و مراحل ابتدایی آن باشد! چرا که این پلتفرم ها عموما هزینه کمتری نسبت به برنامه های موبایل برای طراحی و برنامه نویسی نیاز دارند.
در نهایت، باید بگوییم که ساخت اپلیکیشن موبایل موفق به چیزی بیشتر از یک ایده خوب نیاز دارد! به این معنا که تنها داشتن ایده ( هرچند عالی و پولساز ) برای راه اندازی استارتاپ موفق کافی نیست و برای موفقیت در چنین امری نیاز به چشم اندازهای بیشتر و حرفه ای تری در راستای اهداف خود خواهید داشت. از طرفی، جذب سرمایه کار آسانی نیست و در بیشتر موارد احتیاج دارید تا سرمایه گذار را با یک طرح توجیهی کسب و کار برای شراکت در تصمیمات خود قانع کنید. در این مقاله به بررسی راهکارهای برتر و شناخته شده جذب سرمایه پرداختیم اما در صورتی که تمایل داشته باشید بیشتر در این زمینه مطالعه کنید، کتاب هنر جذب سرمایه برای استارتاپ ها را به شما پیشنهاد میکنیم. در انتهای این مطلب و در ادامه، خلاصه ای از آنچه ارائه شد، مطالعه میکنید.
5 روش جذب سرمایه برای ساخت اپلیکیشن موبایل عبارت بودند از :
پیشنهاد سرمایه گذاری به نزدیکان
اولین، امن ترین و آسان ترین روش پیشنهادی، جذب سرمایه نزدیکان و اطرافیان است. این افراد میتوانند خانواده، دوستان و آشنایان و حتی همکاران شما باشند. در این خصوص پیشنهاد میکنیم برای حصول اطمینان از جوانب سرمایه گذاری برای طرفین، قرارهای رسمی تنظیم کنید.
دریافت حمایت از ارگان های مرتبط
با رشد و گسترش فرهنگ استارتاپی در کشور، ارگان های بسیاری در راستای حمایت از شروع کسب و کارهایی در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات مانند ساخت اپلیکیشن موبایل، طرح هایی را آغاز کردند. برخی از برجسته ترین آنها میتوان به معاونت پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، بنیاد ملی نخبگان کشور و پارکهای علم و فناوری اشاره کرد.
شرکت در رویدادهای استارتاپی
هرساله در کشور رویداد ها و همایش های متعددی با حضور فرشتگان سرمایه گذار، صندوق های سرمایه گذاری خطرپذیر و افراد تاثیرگذار حوزه استارتاپ کشوری و منطقه ای برگزار می شوند که این موضوع می تواند موقعیت و شرایط کم نظیری برای صاحبان ایده ساخت اپ موبایل فراهم کند.
حضور فعال در شبکه های اجتماعی کسب و کار
استفاده گسترده افراد از اپ های موبایل، شرایط خوبی را برای معرفی شما و حتی برقراری ارتباط با افراد توانمند و تاثیر گذار در حوزه های مرتبط اپلیکیشن و سرمایه گذاری فراهم آورده است. نکته بسیار مهمی که باید در نظر داشته باشید، انتخاب صحیح پلتفرم برای تمرکز فعالیت مارکتینگ جهت جذب سرمایه است. پیشنهاد میکنیم لینکدین و اینستاگرام را در اولویت قرار دهید.
دریافت وام استارتاپی برای ساخت اپ موبایل
دریافت وام آخرین راهکاری است که برای جذب سرمایه توسعه نرم افزار به شما پیشنهاد میکنیم. در صورت انتخاب این راهکار، می پذیرید که در قبال یک ایده تست نشده و بدون تجربه، برای بازپرداخت و اقساط وام متعهد هستید! برای پیروزی در قبال چنین تعهدی باید فردی بسیار ریسک پذیر باشید و از تحقیقات بازار و تست های اولیه برنامه موبایل نیز اطمینان کافی را کسب کنید.